Ruim 75 jaar ervaring en kennis op het gebied van recycling machines! Ruim 75 jaar ervaring en kennis op het gebied van recycling machines!

Alligatorscharen

Heeft u op korte termijn een nieuwe alligatorschaar nodig? Met de alligatorscharen van Bronneberg kiest u voor een betrouwbare en passende oplossing. Alligatorscharen van Bronneberg dragen bij aan de optimalisering van uw werkprocessen.

Vragen over onze alligatorscharen of over onze service?

Alligatorschaar van Bronneberg

Kiest u voor een alligatorschaar van Bronneberg, dan kiest u voor het resultaat van jarenlange ervaring en expertise in het ontwikkelen van recyclingmachines. Zoekt u een alligatorschaar die voldoet aan de hoogste veiligheidseisen en die eenvoudig te verstellen en in te regelen is? Een alligatorschaar met maximale knipkracht en betrouwbaarheid? De alligatorscharen van Bronneberg zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo bent u zeker van een alligatorschaar die precies aansluit bij uw productie-eisen.

Vragen over onze alligatorschaar?

Bronneberg biedt totaaloplossingen voor het effectief knippen en reinigen van de meeste metaalsoorten. Bronneberg biedt een breed portfolio aan alligator scharen. Kiest u voor een alligator schaar met 400 mm mes of voor één met 600 mm mes? Wilt u monoliet uit geknipte katalysatoren verwijderen? Bronneberg is de specialist in alligatorscharen.

Alligatorscharen voor het verwerken van katalysatoren?

Onze Forfex Alligatorscharen kunnen worden uitgerust met een bracket. Deze geeft de optie om geknipte katalysatoren open te duwen voor de verwijdering van monoliet. Monoliet is keramisch materiaal geïmpregneerd met verschillende edelmetalen. Edelmetalen die terug te vinden zijn in het monoliet zijn: platina, rodium en palladium. Contacteer ons en praat met één van onze specialisten over het gebruik van een alligatorschaar voor de verwerking van katalysatoren.

Werkwijze van de alligatorschaar

Hoe werkt de alligatorschaar en waar wordt deze voor gebruikt? Wanneer u uw materiaal wilt knippen of reinigen, steekt u het te verwerken materiaal tussen de bek van de schaar. Met het voetpedaal bedient u de schaarbewegingen van de schaar. De tegenhouder (hydraulisch of mechanisch) zorgt ervoor dat het materiaal ‘tegengehouden’ wordt. Met behulp van twee messen wordt het materiaal geknipt. Deze messen van de Forfex 400 / 500 / 600 zijn tot vier keer draaibaar, waardoor deze een zeer lange levensduur hebben. Al onze alligatorscharen zijn robuust en gemakkelijk in gebruik.

Welke Machinesoorten en welke producenten zijn er voor alligatorscharen?

Alligatorscharen zijn er in meerdere varianten en hebben verschillende namen, zoals:

  • Knipschaar
  • Krokodillenschaar
  • Guillotineschaar

Producenten die zich gespecialiseerd hebben in deze machines zijn onder andere:

  • Bronneberg
  • Deltax
  • McIntyre
  • Moros

Bronneberg biedt alle soorten alligatorscharen – u vindt zeker de perfect alligatorschaar voor u! Neem contact op met ons en test de alligatorschaar van uw keuze bij ons op locatie! Wij bieden zowel nieuwe als gebruikte alligatorscharen.

Complete oplossingen voor de recyclingindustrie

Onze specialisten adviseren u graag over de knipschaar die precies past bij uw wensen en gebruikseisen. Meer informatie over de alligatorscharen of vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact op met Bronneberg.

Bekijk ook onze blog voor meer informatie.