Eenvoudig en Rendabel Elektromotoren verwerken

Nieuw bij Bronneberg: Elektromotorkraker
Het Youtube filmpje van de Koreaanse Elektromotorkraker bleek een ware hit te zijn onder de (kleine) metaalrecyclers. Er gaan een aantal varianten van dit filmpje rond, maar wanneer je de aantal “views” bij elkaar optelt kom je toch tot een astronomisch aantal. Zou dit een kwestie van goede marketing zijn? Wij weten zeker van niet en daarom voegden wij deze toch wel revolutionaire recyclingmachine onlangs aan uitgebreide leveringsprogramma toe.
Een Elektromotorenkraker wordt inmiddels door vele machinebouwers geproduceerd, tevens worden originele onderdelen door Europese fabrikanten toegepast. Bronneberg kiest in dit geval toch echt voor het originele fabricaat.

Het arbeidsproces van deze machine eenvoudig en achtereenvolgens in de volgende 3 stappen te beschrijven:
- Het kraken van het stalen of aluminium gegoten motorhuis en verwijderen van het anker;
- Het spijten van de stator of transformatorblok in 2 gelijke delen;
- Sortering ijzer en koper van de stator middels een uitgekiende hydraulische handeling.

De Elektromotorenkraker van Bronneberg maakt het mogelijk om ook op kleine schaal rendabel elektromotoren te verwerken. Waar vroeger de te verwerken elektromotor nog op een vrachtwagenband werd gelegd om er vervolgens met een hamer de behuizing van af te slopen, kan dit nu op een ergonomisch verantwoorde en veilige manier. De uiterst robuuste machine wordt geproduceerd met Europese onderdelen en volgens de laatste machinerichtlijnen, vanzelfsprekend is deze machine voorzien van een CE-keuring.
Natuurlijk horen wij de reacties uit de markt ook over het feit dat het arbeidsintensief is, maar wordt er nog niet steeds op grote schaal (grond)kabel gepeld? De verwerkingscapaciteit van de machine is te verhogen door vooraf de motoren enigszins voor te sorteren.

Bezoek en overtuig uzelf bij Bronneberg in Helmond. Onze specialisten staan klaar voor een uitgebreide demonstratie.

 

Eenvoudig en Rendabel Elektromotoren verwerken