Kabelrecycling

De specialisten van Bronneberg kunnen terugvallen op meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van het recyclen van oude koper en aluminium kabels. Waar vroeger veelal de isolatielagen van kabels werd afgebrand om zo het koper en aluminium vrij te kunnen maken, zijn vandaag de dag de kabelrecyclingmachines van Bronneberg niet meer weg te denken uit de wereldwijde metaalrecyclingsector. 

Bronneberg produceert in eigen huis een compleet programma aan Kabelpelmachines, deze machines worden wereldwijd verkocht door een uitgebreid dealernetwerk. De Bronneberg Kabelpelmachines kenmerken zich door de hoge gebruiksvriendelijkheid en voldoen aan de laatste veiligheidseisen. Vervolgens worden deze aspecten gecombineerd met de hoogste productiecapaciteit. Het complete programma Bronneberg Kabelpelmachines omvat kleine robuuste tafelmodellen Kabelpelmachines tot grote Kabelpelmachines welke ontwikkeld zijn voor de verwerking van met staal gewapende grondkabels en “sub-marine” kabels. 

Het Bronneberg leveringsprogramma bevat ook een complete lijn Kabelgranuleerinstallaties. Hierbij kunt u denken aan kleine granuleerinstallaties welke handmatig beladen kunnen worden tot grote turn-key installaties waarbij een verwerkingscapaciteit van 5.000 kg per uur gerealiseerd kan worden. 
Alle door Bronneberg geleverde kabelgranuleerinstallaties worden standaard uitgevoerd met een verkogelingsmolen, ofwel turbo. Hierdoor is het mogelijk om ook flexibele (haardraad) kabel te verwerken zonder dat er een significant koperaandeel verloren gaat. Verder omvat ons programma een breed scala aan verschillende typen voorbrekers (enkel-assige voorbrekers alsook dubbel-assige rotorscharen), doseerbunkers, transportbanden, magneetafscheiders en zeefsystemen. 

Wilt u meer informatie over het complete programma aan kabelrecyclingmachines, neem dan vrijblijvend contact op met één van onze specialisten. Wij praten u graag bij over de laatste ontwikkelingen.

Vragen over onze producten of over onze service?