Geschiedenis van Bronneberg

Bronneberg is ontstaan in 1946. Onze kennis op het gebied van recycling machines is gebaseerd op bijna 70 jaar ervaring in de recycling industrie. Bronneberg ontwikkelt en produceert de befaamde Bronneberg recycling machines in eigen huis. Daarnaast voert Bronneberg het agentschap voor diverse wereldwijd gerenommeerde merken in de recycling industrie.

Bronneberg in vogelvlucht

Wie kent ze niet? De Bronneberg persen en scharen die halverwege de vorige eeuw een kleine revolutie in de recycling branche veroorzaakten. Sommige mensen zijn nog steeds zo verknocht aan hun overgeërfde Bronneberg recycling pers van hun vader en opa, dat ze deze liever grondig laten reviseren dan dat ze een nieuwe kopen. 

De oprichter van Bronneberg, Tjeu Bronneberg, stond aan de wieg van talloze unieke machines voor de schrootverwerking. Anno nu ontwikkelt en produceert Bronneberg onder leiding van Jan en Henri Jegerings betrouwbare en gebruiksvriendelijke (guillotine- en alligator)scharen, kabelverwerkingsapparatuur, schootpersen en autopersen. Een deel van het programma van zware machines wordt niet in huis gemaakt. Het verkoopkantoor en de hoogwaardige service organisatie bevinden zich in Helmond en Mannheim (Duitsland). 

Bronneberg werkt wereldwijd dankzij een betrouwbaar netwerk van lokale dealers. Door oog te hebben voor nieuwe kansen in nieuwe markten, blijft Bronneberg een naam die garant staat voor totaaloplossingen in de recycling industrie. Bronneberg recycling machines zijn onderscheidend, betrouwbaar en innovatief.

Geschiedenis Bronneberg

Meer weten over de geschiedenis van Bronneberg?

Wilt u meer weten over de geschiedenis van Bronneberg? Bent u benieuwd naar het ontstaan van dit sterke familiebedrijf en de recycling oplossingen die wij u kunnen bieden? U bent van harte welkom bij Bronneberg voor een rondleiding en een goed gesprek. Neem contact op met één van onze adviseurs. 

Meer informatie nodig over onze producten?

Bel ons en we maken een vrijblijvende afspraak!